Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

All Posts in Category: Tratamente Ortodontice

Tratamentul Ortodontic

Tratamentul Ortodontic

Termenul de ortodontie provine din alaturarea termenilor grecesti <orthos> („drept”) si <odontos> („dinti”). Astfel, aceasta ramura a medicinii dentare se ocupa cu reasezarea normala a dintilor pe arcada.

Pe scara larga, exista o asociere intre tratamentul ortodontic si un tratament cosmetic. Acest lucru este eronat. In primul rand, tratamentul ortodontic este un procedeu prin care se corecteaza pozitia dintilor, pozitie care este raspunzatoare de numeroase afectiuni dentare, care insa au ecou asupra dezvoltarii si functionalitatii

Citeste continuarea
Anomalia Dento-Maxilara clasa II/1 ANGLE

Anomalia Dento-Maxilara clasa II/1 ANGLE

 

Anomalia Dento-Maxilara clasa II/1 ANGLE este o anomalie dento-maxilara caracterizata prin ingustarea maxilarului, proalveolodentie si relatie molara distalizata.

Etiologie

 

Mijloace terapeutice

Placi de dilatare cu surub median, cu arc vestibular pentru retrudarea frontalilor, ancorate cu diverse tipuri de crosete.  In dentitia mixta si in formele grave se pot utiliza disjunctoarele si arcurile fixe tip quad-helix.  In perioada dentitiei mixte si in formele usoare sau medii, aparatele functionale sunt deosebit de utile. Ele pot fi asociate cu tractiunile extraorale

Citeste continuarea
Anomalia Dento-Maxilara clasa II/2 ANGLE

Anomalia Dento-Maxilara clasa II/2 ANGLE

Anomalia Dento-Maxilara clasa II/2 ANGLE este un sindrom caracterizat prin reducerea diametrelor premolare si molare, retrodentie superioara cu diferite grade de inghesuire, supraacoperire incisiva si repere molare distalizate.

Etiologie

Etiologia anomaliei de Clasa II/2 este polimorfa:

Mijloace terapeutice

In perioada dentitiei mixte intre 6 si 8 ani se pot folosi placi palatine cu arcuri protruzive si platou retroincizal care asigura propulsia mandibulei si protrudarea incisivilor superiori.   In dentitie mixta, cand formele cu necesar mic de spatiu si supraacoperire moderata se

Citeste continuarea
Diastema

Diastema

 

Diastema reprezinta prezenta unui spatiu interincisiv de 2-3 sau mai multi mm.

Forme clinice de diastema

Aspecte clinice

Spatiul interincisiv de 2-3 mm poate fi intretinut de un fren labial hipertrofic si inserat mai jos sau de un sept fibros, gros, care determina o diastema cu axele incisivilor centrali perfect paralele. In diastema falsa care este variabila ca dimensiune axele incisivilor centrali pot fi paralele sau convergente in functie de anomaliile asociate.

Tratament

Se instituie precoce dupa precizarea cauzei

Citeste continuarea
Placuta (scutul) Vestibular

Placuta (scutul) Vestibular

Scutul vestibular este o constructie acrilica situata in vestibulul bucal cu urmatoarele caracteristici:

Tehnica de lucru

Modelele trebuie sa reproduca fidel si integral relieful vestibular al arcadelor dentare, procesele alveolare si fundurile de sac vestibular maxilare/ mandibulare. Limitele mezio-distale si verticale ale placutei sunt marcate de ortodont direct pe model; placuta se construieste in ocluzie corectata cu incisivii in relatie cap la cap ambele maxilarele isi reiau dezvoltarea transversala

Variante constructive

Placuta vestibulara cu orificii – se practica in dreptul

Citeste continuarea
Aparatul Ortodontic Invisalign

Aparatul Ortodontic Invisalign

Sistemul Invisalign este un sistem ortodontic revolutionar pentru indreptarea dintilor inghesuiti si pentru inchiderea spatiilor dintre dinti. In multe cazuri acest sistem poate sa inlocuiasca aparatele metalice traditionale, care sunt folosite de foarte multa vreme in practica ortodontica.

Invisalign utilizeaza tehnologie computerizata si modelare 3D pentru a genera o serie de “alignere” (gutiere) clare, transparente. Acestea sunt practic invizibile cand sunt purtate si sunt fabricate pentru a se potrivi perfect pe dinti si pentru a-i misca incet spre pozitia optima.

Citeste continuarea
Dizarmoniile Dento-Maxilare

Dizarmoniile Dento-Maxilare

Dizarmonia dento-maxilara se defineste ca o incongruenta intre volumul maxilarelor si volumul dentar, respectiv intre spatiul necesar reprezentat de perimetrul dentar si spatiul disponibil reprezentat de perimetrul arcadei, neconcordanta determinata de tulburarile de crestere si dezvoltare a maxilarelor sau de tulburarile de evolutie ale dintilor.

Forme clinice

Exista trei forme clinice de dizarmonie dento-maxilara cu inghesuire:

Citeste continuarea
Mentinatoare de Spatiu Fizionomice

Mentinatoare de Spatiu Fizionomice

 

Edentatia frontala este cel mai adesea traumatica si ridica probleme terapeutice si de prognostic in perioada de crestere stand la originea deformarilor secundare de arcada superioara care fac dificila adaptarea ulterioara a constructiilor protetice fizionomice.

Exista 2 modalitati terapeutice:

 

Citeste continuarea
Crosetul Adams

Crosetul Adams

 

Crosetul Adams este un croset universal, larg utilizat in zona laterala, pe dinti izolati mono sau pluriradiculari, dar si pe arcade intregi. Nu blocheaza eruptia si determina inghesuirea frontala. Este un croset mic, discret, rigid, precis.

Indicatii:

 

Citeste continuarea
Call Now Button