Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Terapie Dentara

  • Tratamentul remineralizant al leziunilor incipiente – de la 40 RON
  • Tratamentul cariilor superficiale – de la 100 RON
  • Tratamentul cariilor medii – de la 120 RON
  • Tratamentul cariilor profunde – de la 150 RON
  • Tratamentul canalelor radiculare – de la 200 RON

Odontologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul cariilor si al durerilor dentare. Medicul stomatolog al secolului 21 pune un accent deosebit pe estetica dentara si durata de viata a unei plombe (aplicand metode moderne de preparare a cavitatiilor si utilizarea noilor materiale stomatologice).

Avantajele majore ale medicinei dentare din ziua de astazi sunt acelea ca medicii cunosc proprietatile fiecarui material, interventiile nu mai sunt dureroase iar aproape totul se desfasoara sub anestezie. In cazul in care aveti dureri insuportabile, contactati de urgenta medicul stomatolog / clinica stomatologica si descrieti simptomele; poate fi o inflamatie a pulpei dentare, dar la fel de bine poate fi vorba si de o alta problema – de aceea nu luati tratamente empirice sau dupa sfatul apropiatilor, fara sa va consilieze medicul dentist. Infectiile, mai ales cele cu localizare la nivelul regiunii oro-maxilo-faciale nu trebuie neglijate.

Cariile dentare se formeaza in general datorita igienei deficitare, a consumului exagerat de dulciuri, sau absentei vizitelor la stomatolog. Cariile trebuie curatate si obturate la timp pentru a nu avansa, ducand la instituirea tratamentelor de canal si extirpari ale nervului.

Ca operatiuni estetice in cadrul odontologiei intalnim: fatetarea cu compozit in cabinetul stomatologic, obturatiile din compozit fotopolimerizabil (in special cele pentru dintii frontali), incrustatiile ceramice (onlay / inlay). Ca metode preventive putem opta pentru sigilari dentare (metoda de preventie a aparitiei cariilor) si alte sfaturi stomatologice preventive.

Tipuri de plombe dentare

Inlay-uri si Onlay-uri din portelan – plombe care se obtin prin procesare in laboratorul dentar, sunt rezistente si de lunga durata, estetice si putin mai costisitoare decat celelalte (mai ales pentru ca se realizeaza direct in laboratorul dentar prin proceduri speciale).

Obturatiile din rasini compozite – Rasinile compozite reprezinta o imbinare dintr-o rasina speciala si dioxid de siliciu (sticla). Aceste compozite dentare au fost imbunatatite semnificativ in ultimii ani si sunt aplicate cu succes pe orice dinte. Compozitele sunt utilizate atat in restaurarea dintilor afectati de carii cat si in estetica dentara, prin modificarea culorii dintelui sau prin remodelarea dintilor cu forme inestetice. Nu sunt cunoscute riscuri privind sanatatea, daca se aplica plomba din compozit. Plombele din rasini compozite sunt alternativa la plombele traditionale din metal, care nu se mai utilizeaza. Plombele din rasini compozite fotopolimerizabile sunt foarte apreciate atat de catre medicii dentisti, cat si de catre pacienti – atat pentru rezistenta si durata, cat si pentru estetica dentara pe care o ofera.

Obturatiile din amalgam (denumite si plombe argintii) reprezinta o imbinare intre mercur lichid si pulbere de argint sau metale, cum este cupru, zinc, staniu. Amalgamul nu este cel mai indicat din cauza proprietatilor sale. Acesta se contracta si se dilata la temperaturi extreme, avand tendinta de fracturare (de asemenea contine mercur, deci este in discutie faptul ca prezinta toxicitate).

Call Now Button