Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Protetica Dentara

  • Captusire elastica proteza – de la 250 RON
  • Coroana ceramica pe suport de Zirconiu (metoda CAD CAM) – de la 800 RON
  • Coroana metal si ceramica – de la 600 RON
  • Proteza totala acrilica – de la 900 RON
  • Proteza mobila elastica – de la 1800 RON
  • Proteza partial acrilica – de la 750 RON

Tratamentul edentatiilor prin protezare este cea mai importanta sarcina al unui medic dentist. Mai devreme sau mai tarziu, oamenii isi pierd dintii din diverse cauze, iar fara dinti viata noastra devine mult mai complicata. Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive.

Protetica dentara se ocupa cu refacerea functiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea cu proteze fixe sau cu proteze mobile. Scopul final este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic. An de an, apar materiale noi si sunt dezvoltate tehnologii eficiente, astfel incat sa ne putem bucura de viata si de felurile de mancare preferate. Este uimitor faptul ca cu cativa ani mai devreme, dintii cu distructii coronare mari erau extrasi fara cel mai mic regret, iar acum este posibil salvarea radacinilor, care devin parte a unei proteze.

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii de fabricare a protezelor dentare, accesul la aceste tratamente este ce in ce mai accesibil pentru pacientul edentat. In plus, protezele moderne si implanturile dentare devin tot mai asemanatoare cu dintii naturali si nu provoaca disconfort.

Metode moderne de protezare dentara

Este usor de ghicit ca cel mai utilizat tip de proteze dentare de inalta calitate este cel care restabileste functional si structural coroana dintelui. Coronitele dentare sunt realizate dupa o amprenta in laboratorul dentar, facand apel din ce in ce mai des la noile tehnologii computerizate. Astfel, coronitele dentare au o mai mare precizie, iar muscatura si alinierea dintilor este impecabila. O noutate absoluta in materie de coroane dentare artificiale sunt protezele realizate din oxid de zirconiu, o alternativa moderna la protezele dentare metalo-ceramice.

Puntea dentara reprezinta o alta lucrare protetica fixa, utilizata pentru refacerea morfologica a coroanelor dintilor absenti. Puntile sunt utile mai ales in cazul tratamentul edentatiilor partiale, ele previn complicatiile ce pot surveni ca urmare a pierderii dintilor, restabileste functia de masticatie, fonatie si estetica intr-un mod similar dintilor naturali. Puntea se prezinta sub forma unuia sau mai multor dinti artificiali sudati intre ei, care se fixeaza pe minim doi dintii de sustinere (dinti stalpi) printr-un adeziv special.

Trebuie de remarcat faptul ca, dintii stalpi sunt deseori perfect sanatosi, dar totusi este necesra slefuirea lor. Necesitatea prepararii prin slefuire a minim doi dinti sanatosi este si principalul dezavantaj al acestei metode de protezare. In acest sens, medicii stomatologi recomanda tot mai des folosirea unui implant in locul unei punti dentare.

Implantul este o piesa metalica introdusa in osul maxilar sau mandubular. Ulterior pe implant se va fixa o coronita dentara sau o alta proteza dentara. Procedura de implantare dentara este destul de lunga si este necesara parcurgerea obligatorie a mai multor etape. Dupa insertia implantului dentar se va astepta o perioada intre 3 si 6 luni pentru osteointegrarea sa. In aceasta perioada corpul uman va crea tesut osos care se va depune in jurul filetelor implantului. Dupa perioada de osteointegrare, pacientul se prezinta din nou la medicul de specialitate pentru a incepe procedura de realizare a coroanei dentare finale.

Un alt nou tip de proteza dentara este fateta Veneer. Un Veneer este o fateta subtire din portelan, aplicata pe dinti permite redarea unui zambet mai atractiv. Aceasta metoda este folosita pentru tratamentul unor defecte minore de structura si refacere estetica. Aceste fatete dentare confera dintelui un aspect extrem de natural si foarte sanatos.

Din pacate, cu varsta, oamenii pierd din ce in ce mai multi dinti, fie in urma unui accident, fie din cauza complicatiilor cariei dentare sau a unor afectiuni gingivale. Vestea buna este ca exista optiuni de tratament pentru edentatia partiala extinsa, chiar si pentru edentatia totala.

Protezele dentare va pot reda stilul de viata de dinainte restabilind functiile afectate, de exemplu mancatul si vorbitul, redandu-va in acelasi timp si increderea in sine care vine odata cu imbunatatirea aspectului si recapatarea zambetului. Cu toate ca nu pot da aceeasi senzatie ca dintii naturali, si necesita un timp de acomodare, cele mai moderne tipuri de proteze sunt mult mai estetice si mai confortabile decat inainte.

Exista doua tipuri principale de proteze dentare: totale si partiale. Medicul nostru protetician va va ajuta sa alegeti tipul care vi se potriveste, in functie de numarul de dinti care trebuie inlocuiti si de costurile implicate.

Noile tehnologii de protezare dentara sunt extrem de avansate. De exemplu, se pot face proteze sustinute de implant. Pentru acest tip de proteza este nevoie ca implanturile sa fie facute in prealabil. Un numar tot mai mare de pacienti hotarasc sa recurga la implantare, afirmand ca aceasta metoda este mult mai sigura si mai confortabila.

Call Now Button