Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Pedodontie

  • Evidentiere placa bacteriana – de la 25 RON
  • Extractie dinte temporar – de la 70 RON
  • Fluorizare topica arcada /remineralizare – de la 100 RON
  • Sigilare santuri si fosete dinti permanenti / dinte – de la 100 RON
  • Tratament gangrena (pansament + spalaturi) – de la 50 RON

Stomatologia pediatrica este numita si pedodontie – in limba greaca “pes”= copil si “odontos” = dinte – reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri.

Problemele dentare la copii pot aparea foarte devreme – chiar imediat dupa eruptia lor. Prin urmare, este deosebit de important ca parinti inca din acel moment sa cunoasca metodele de baza ale ingrijirii orale, si sa deprinda copilul sa mentina o igiena dentara corecta. Cu toate acestea, de multe ori fara o asistenta profesionala, masuri suplimentare de prevenire si de tratament in timp util, poate fi dificil sa asiguram copilului o dantura sanatoasa.

Avand in vedere faptul ca in prezent, stomatologia pediatrica a progresat semnificativ in comparatie cu vremurile in care noi, ca si copii, aveam o teribila frica de burghiul dentistului, parintii trebuie doar sa se adreseze cat mai curand posibil unei clinici de specialitate pentru consult si recomandari din partea unui stomatolog pedodont. Iar in viitor, trebuie sa vizitati medicul stomatolog de cel putin 2 ori pe an.

Este important de retinut ca, din cauza particularitatilor legate de varsta, parcurgand etapele de crestere si dezvoltare somatica, copiii pot prezenta probleme dentare de natura diferita – stomatite, afectiuni ale gingiilor, carii dentare ale dintiilor de lapte, pierderea dintilor de lapte si eruptia dintilor permanenti, dezvoltarea malocluziilor si multe altele. Pentru evitarea consecintelor grave ale acestor probleme, trebuie din timp sa acordam atentie la schimbarile starii de sanatate ale cavitarii bucale, la plangerile copilului, si sa nu le trecem cu vederea. Uneori, doar un profesionist poate depista primele semne ale unor boli si sa le trateze din fazele incipiente.

In plus, stomatologia pediatrica dispune si de acel aspect important al unei abordari psihologice al micului pacient. Medicul nu doar instituie un act terapeutic, ci duce o lupta de convingere al copilului asupra necesitatii tratamentului, dar de asemenea ajuta la prevenirea dezvoltarii unor complexe si fobii, formeaza o atitudine pozitiva fata de vizitele regulate la dentist.

In clinica noastra, fiecare copil beneficiaza de un tratament dentar de cea mai buna calitate intr-un mediu sigur si placut. Pe langa tratamentele de urgenta necesare, actul terapeutic cuprinde si o serie de tratamente profilactice, fluorizari, sigilari, deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor, pentru ca unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Specialistii nostri in stomatologie pediatrica isi desfasoara activitatea de multi ani, ei au obtinut realizari semnificative – atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Medicii nostri participa constant la cursuri de specializare si perfectionare atat in tara, cat si in strainatate, fiind permanent pregatiti sa ofere copiilor dar si adultilor cele mai avansate solutii si cea mai buna ingrijire medicala.

Call Now Button