Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Parodontologie

 • Aplicare locala antibiotic / dinte – de la 20 RON
 • Chiuretaj subgingival / dinte – de la 50 RON
 • Gingivectomie / dinte – de la 70 RON
 • Tratamentul medicamentos al abceselor parodontale – de la 50 RON
 • Imobilizare dinti parodontotici cu bara compozit – de la 600 RON

 

Igiena cavitati bucale si in special starea de sanatate a gingiilor nu este preocuparea principala a majoritatii populatiei, desi de starea de sanatate gingivala depinde starea intregului organism.

Imbolnavirea gingiilor este insotita de simptome precum sangerari gingivale, respiratie urat mirositoare (halena), hipersensibilitate dentara (raspuns dureros la rece sau la cald), mobilitate dentara si in final pierderea dintilor. Bacteriile responsabile de reactiile inflamatorii de la nivelul cavitatii orale, pot provoca fenomene inflamatorii la distanta, in alte organe (articulatii, inima, rinichi) .

Parodontologia – este o ramura a stomatologiei, care se ocupa de studiul bolilor parodontiului – tesutul de sustinere si fixare a dintelui in alveola. Diverse suferinte parodontale sunt prezente la peste 70% din populatia lumii, dar nu toti sunt constienti de existenta medicilor specialisti parodontologi, cu naivitate crezand ca un dentist trateaza doar dintii. Aici de fapt se afla su „buba” – cele mai multe persoane au grija de dinti, dar suferinta parodontiului nu-i deranjeaza catusi de putin.

Parodontologia, se dezvolta rapid, ea studiaza caile si mijloacele de tratament si de prevenire a bolilor gingiilor. Din pacate, ca si in oricare dintre celelalte domenii medicale, un panaceu inca nu fost gasit, si inca o multime de medici cercetatori parodontologi se lupta cu problema formarii pungilor gingivale, atrofia tesutului osos si multe alte boli.

Care sunt cauzele de imbolnaviri ale parodontiului?

Cauzele aparitiei aceastei imbolnaviri sunt numeroase si diverse. Sunt incriminati factori precum:

 • factori de mediu si genetici;
 • boli profesionale si obiceiuri vicioase;
 • stil alimentar si de viata nesanatos, avand ca consecinta, lipsa vitaminelor si mineralelor;
 • fumatul si abuzul de alcool;
 • boli cronice generale asociate (diabet), dereglari hormonale, osteoporoza;
 • malformatii ale maxilarelor care determina malpozitii dentare;
 • cauza principala o constituie incalcarea normelor elementare de igiena orala;

Profilaxia bolilor parodontale este extrem de importanta, pentru ca este intotdeauna mult mai usor sa previi decat sa tratezi. O atentie deosebita trebuie acordata igienei orale, alimentatiei corecte, un aport optim de vitamine si oligoelemente, precum si limitarea consumului de dulciuri. Avand in vedere ca terapia parodontala este un tratament special, diferit de cel stomatologic traditional, el cade in sarcina unui parodontolog, tratamentul bolilor parodontale in clinica Medicus Dentes este condus de un medic cu o vasta experienta in domeniu, care lucreaza atat in directia de prevenire cat si terapia diferitelor tipuri de boli inflamatorii parodontale.

Trebuie remarcat faptul ca boala parodontala:

 • este prezenta la 90% dintre toti pacientii in varsta de peste 35 de ani;
 • este cauza principala a pierderii dintilor la pacientii in varsta de peste 40 de ani.

Printre cele mai frecvente forme de suferinte parodontale se numara:

 • Parodontita (inflamatia tesutului parodontal, sangerarea gingiilor, mobilitate dentara, perturbarea functiei masticatorii a dintelui);
 • Gingivita (inflamatia gingiilor cu prezenta edemului, sangerari, ulceratii, fisuri, sensibilitate gingivala, retractie gingivala, respiratie urat mirositoare);
 • Parodontoza (leziunile sunt de cauza sistemica, suferinta parodontala este acompaniata de boli aterosclerotice vasculare, patologii endocrine si alte tulburari degenerative ale colagenului).

Profilaxie si tratament

Evolutia parodontitei depinde de mai multi factori: tipul afectiunei, igiena pacientului, motivatia pacientului, reactivitatea individuala la procedurile terapeutice. Din pacate, metodele actuale de tratament nu pot vindeca parodontita, insa evolutia spre forme mai grave poate fi stopata. In stadii foarte avansate, dintii nu se mai pot salva, afectarea tesutului de sustinere (osul si parodontiul) fiind foarte mare. Tratamentele sunt de lunga durata iar efectele sale sunt puternic sesizabile: reducerea mobilitatii dentare, disparitia inflamatiei gingivale si parodontale, realipirea gingiei pe dinti.

Deseori sunt necesare interventii chirurgicale parodontale, ele sunt realizate sub anestezie locala, scopul este de a asana zonele inacesibile mijloacelor nechirurgicale de tatru, tesut de granulatie si cement infectat. Liza osoasa si retractia gingivala poate fi corectata tot prin mijloace chirurgicale, in zonele afectate, dupa curatare, se adauga os sau substituent de os sau grefe de tesut gingival.

Calificarea personalului nostru permite tratarea si prevenirea diferitelor tipuri si grade de severitate a afectiunilor parodontiului. In cadrul clinicii Medicus Dentes consultatia de specialitate cu intocmirea unui plan de tratament complex si personalizat, precum si tratamentul parodontal orientat catre nevoile dumneavoastra este o regula.

Call Now Button