Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Implanturi Dentare

  • Implant dentar Bredent SKY (Germania) – de la 1000 EURO
  • Implant dentar Euroteknika Natural (Franta) – de la 600 EURO
  • Coroana integrala compozit realizata CAD/CAM – de la 120 EURO
  • Sinus lifting intern – de la 350 EURO
  • Punte totala dinti din compozit si baza din acrilat – de la 700 EURO

De-a lungul timpului, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din diverse cauze: caria dentara si complicatiile ei, accidentari sau boala parodontala. Edentatia deseori este mutilanta, jenanta si incomoda, lipsa dintilor afectand vorbirea, masticatia, aspectul si capacitatea de interactionare sociala. Edentatia poate compromite grav starea de sanatate generala a cavitatii bucale, determinand o suprasolicitare crescuta a dintilor restanti si permitand structurii osoase de sustinere sa se deterioreze.

Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze. Implantul dentar – reprezinta de fapt o radacina artificiala, din titan, zirconiu, biovitroceramica care inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea unui suport pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar.

La ora actuala implantul cel mai des folosit in medicina dentara este reprezentat de implantul dentar din titan osteointegrat. Cu alte cuvinte, este implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandibular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa. Procedura de insertie a implantului este absolut nedureroasa, realizandu-se sub anestezie locala.

Pentru a determina oportunitatea inserarii implantului si conditiile locale existente (os suficient cantitativ tridimensional si calitativ) sunt necesare cateva investigatii premergatoare interventiei propriu-zise, respectiv o radiografie panoramica si o tomografie computerizata a maxilarului in care urmeaza sa fie pus implantul.

Mult simplificat tehnica de aplicare a unui implant este urmatoarea: se practica o anestezie si se asteapta cateva minute pana se obtine anestezierea completa a gingiei si a osului. Se practica apoi o incizie si se aplica implantul in os. Procedura se executa cu instrumentar chirurgical specializat in conditii de maxima sterilizare. Intreaga procedura dureaza aproximativ 30 de minute pentru un implant. Pot fi inserate mai multe implanturi in timpul aceleiasi interventii chirurgicale. In functie de fiecare caz clinic in parte, care tine de tipul individual de reactivitate al organismului, exista o perioada de asteptare, numita perioada de osteointegrare, de 4-7 luni.

Dupa acest timp, absolut necesar integrarii in os, se va face o radiografie de control, iar pe implantul dentar se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa o coroana ceramica, o punte sau o proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii lipsa. Se pot aplica implante fiecarui adult clinic sanatos. Nu se pot aplica implante copiilor si adolescentilor datorita cresterii si dezvoltarii incomplete a oaselor maxilare.

Desi exista mai multe variante de tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa, implantul dentar este totusi singura solutia terapeutica care confera o senzatie naturala, prin care pacientii pot redobandi un zambet functional, sanatos, natural. In plus, multi pacienti considera ca, puntile si coroanele clasice sunt nu numai incomode si limitative, dar nici nu furnizeaza functionalitatea permanenta pe care o asteapta de la un dinte inlocuitor.

Chiar daca implantele sunt mai scumpe, la o analiza mai atenta ele sunt de fapt solutia cea mai economica. Asta deoarece daca, de exemplu in cazul lipsei unui dinte si alegem planul de tratament prin implant este nevoie de o singura coroana de acoperire. Daca insa alegem planul de tratament prin punte clasica dentara este nevoie de o lucrare protetica formata din trei elemente. In plus tratamentul este unul conservator in comparatie cu o lucrare traditionala prin punte deoarece implanturile elimina necesitatea sacrificarii dintilor vecini bresei edentate.

In acest sens va oferim si posibilitatea executarii implantelor dentare in rate precum si diverse solutii de finantare. Inainte sa va ganditi ca nu va puteti permite tratamentul prin implante, sunati-ne si programati-va pentru a afla care sunt optiunile de tratament.

Call Now Button