Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

All Posts in Category: Implantologie

Bilantul Preprotetic si Estetic

Bilantul Preprotetic si Estetic

Avand in vedere faptul ca un implant nu este altceva decat o radacina artificiala, pentru suprastructura protetica este necesar sa anticipam viitoarea lui pozitie, raporturile sale ocluzale atat in PIM cat si in dinamica. De aceea este ideal sa se ia doua amprente pe baza carora sa se confectioneze doua modele care sa se monteze intr-un articulator cu valori medii sau intr-unul partial programabil.

Daca pacientul prezinta o patologie ocluzala aceasta trebuie rezolvata conform canoanelor gnatologice. Apoi cu ajutorul unor

Citeste continuarea
Protezarea Provizorie pe Mini Suruburi (Dentatus MTI)

Protezarea Provizorie pe Mini Suruburi (Dentatus MTI)

Tehnicile chirurgicale moderne si disponibilitatea de biomateriale ce permit modelarea si cresterea ofertei osoase au dus la imbunatatirea rezultatelor estetice ale restaurarilor pe implanturi, mai ales in regiunea frontala a maxilarului.

Fata de rezultatele tratamentelor din trecut, restaurarile moderne sunt net superioare, fiind corespunzatoare atat din punct de vedere functional si estetic, cat si din punct de vedere biologic, permitand o dispensarizare corecta a pacientului.

Totusi au ramas doua probleme nerezolvate inca pe deplin:

Aceste probleme au dus la

Citeste continuarea
Protezarea Provizorie pe Implanturi Dentare

Protezarea Provizorie pe Implanturi Dentare

In stomatologia moderna protezarea provizorie reprezinta o etapa de tratament indispensabila indiferent daca in locul dintelui sau dintilor extrasi s-a inserat sau nu un implant.

In mileniul 3 este inadmisibil din partea unui medic sa-si permita ca imediat postextractional sa lase pacientul sa paraseasca cabinetul fara a-i face o protezare provizorie, prin care sa-i confere:

In timpul tratamentului de reabilitare protetica cu ajutorul implanturilor orale, trebuie sa se ofere posibilitatea confectionarii unei piese protetice provizorii simple, care sa fie usor

Citeste continuarea
Repozitionarea Nervului Alveolar Inferior

Repozitionarea Nervului Alveolar Inferior

Cazurile care necesita repozitionarea nervului alveolar inferior sunt destul de rare. In implantologia orala, repozitionarea nervului alveolar inferior se realizeaza pentru marirea volumului osului disponibil pentru inserarea de implanturi endoosoase, sau, in cazul implanturilor subperiostale, pentru a permite un design mai bun.

In cazul implanturilor endoosoase, neoalveola trebuie sa treaca fie lingual, fie vestibular de nervul alveolar inferior. In aceste cazuri, nervul este abordat dinspre vestibular, si este fie impins catre lingual, fie tractionat catre vestibular. Aceasta creeaza o zona

Citeste continuarea
Tehnici Chirurgicale de Elevatie a Mucoasei Sinusului Maxilar

Tehnici Chirurgicale de Elevatie a Mucoasei Sinusului Maxilar

Regiunea posterioara a maxilarului edentat reprezinta in implantologia orala cea mai dificila situatie de restaurat protetic. Absenta dintilor determina frecvent o reducere progresiva a volumului procesului alveolar, reducere ce intereseaza mai ales dimensiunea verticala osoasa, cuprinsa intre varful crestei alveolare si podeaua sinusului maxilar (denumita dimensiune osoasa verticala subsinusala).

Prezenta sinusului maxilar combinata cu reducerea inaltimii osului disponibil in zona terminala a maxilarului determina dificultati importante in inserarea implanturilor.Structura osoasa a peretilor sinusali este alcatuita in mare parte

Citeste continuarea
Osteoconservarea Implanturilor Dentare

Osteoconservarea Implanturilor Dentare

In trecut, in implantologia orala termenul de fibro-osteo-integrare se aplica implanturilor lama si implanturilor subperiostale, insa modalitatea de integrare tisulara a acestor doua tipuri de implanturi este diferita. Integrarea unui implant endoosos este clar diferita de cea observata la un implant subperiostal, care este asezat deasupra osului si nu in interiorul lui.

De aceea, vom folosi termenul de osteoconservare pentru implanturi endoosoase care functioneaza cu succes pe baza unui ligament peri-implantar osteostimulator, si termenul de integrare periostala pentru implanturi subperiostale.

Citeste continuarea
Osteointegrarea Implanturilor Dentare

Osteointegrarea Implanturilor Dentare

Dupa 20 de ani de cercetari fundamentale si clinice, Per Ingvar Branemark, profesor suedez de protetica, a finalizat un principiu nou, diferit de tot ceea ce s-a facut pana in momentul respectiv.

Principiul reclama un contact direct intre implant si os, fara interpunere de alte tesuturi. Osteointegrarea devine posibila doar prin punerea in repaus a implanturilor in grosimea oaselor maxilare, incarcarea lor facandu-se dupa cateva luni, timp necesar osteointegrarii.

Criteriile de succes ale unui implant:

Conditii de incarcare

Conditiile de

Citeste continuarea
Integrarea Tisulara a Implanturilor

Integrarea Tisulara a Implanturilor

Foarte multi ani implantologia orala a beneficiat doar de implanturi de stadiul I, care erau incarcate la scurt timp de la inserare. Intre infrastructura acestor implanturi si tesutul osos se interpunea un tesut conjunctiv fibros.

Integritatea acestor implanturi este cunoscuta in literatura de specialitate ca fibrointegrare, conceptie socotita la ora actuala clasica, care a dominat anii 1970-1980. Dupa 15 ani rata medie de succese a acestor implanturi a fost apreciata la 70% la mandibula si de 40% la maxilar. Cea

Citeste continuarea
Aplicatiile Implantologiei Orale

Aplicatiile Implantologiei Orale

Implantologia orala este specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru coroana dentara artificiala.

Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali.

Aplicatiile implantologiei orale in protetica

Citeste continuarea
Call Now Button