Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Grija Pentru Pacient

Sterilizare stomatologie

Mai presus de aspectele juridice, cel mai mult ne intereseaza sanatatea dumneavostra si a personalului nostru medical. Nu dorim nici sa ne imbolnavim si nici sa va punem in pericol. Sterilizarea si dezinfectia sunt doua aspecte foarte importante, deoarece au trimitere directa catre siguranta si sanatatea pacientilor si a personalului. In acest sens, am luat toate masurile pentru a elimina in totalitate riscul transmiterii infectiilor de orice fel in cabinetul stomatologic.

Instrumentarul si echipamentele stomatologice utilizate trec prin mai multe etape, pana a fi folosite la pacient. Mai intai este presterilizat prin imersia in dezinfectanti, apoi este ambalat si sigilat in folii de unica folosinta, pe care sunt marcate data si ora. Foliile sunt prevazute cu markeri ce isi schimba culoarea in timpul sterilizarii, astfel incat aceasta sa poata fi oricand verificata.

Urmatoarea etapa consta in sterilizarea propriu-zisa, in autoclav clasa B, cu caldura umeda. Dupa fiecare pacient, suprafetele de lucru, piesele de mana sunt igienizate cu dezinfectanti de spectru larg (bactericid, virulicid, fungicid) conform nomelor europene in vigoare.

Trebuie sa stiti ca instrumentarul folosit se sterilizeaza in fiecare zi in aparate speciale, iar aceste aparate se verifica lunar de catre autoritati prin intermediul unor “teste de sterilizare”. Instrumentele folosite la un pacient se pun in solutii dezinfectante speciale si nu se mai folosesc la alt pacient in respectiva zi. La sfarsitul zilei de lucru se spala tot, se curata bine, se usuca si se sterilizeaza. La fel se procedeaza cu capetele metalice ale aparatului de detartraj cu ultrasunete, anse, aspiratoare metalice.

Folosim de asemenea o serie de instrumente si echipamente de unica folosinta: manusi, pahare, bavete, campuri sterile, aspiratoare, godeuri, etc.

Call Now Button