Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Fatete Dentare Lumineers

Lumineers

Aceste fatete sunt indicare in toate cazurile de modificari de culoare, forma, fracturi, fisuri ale smaltului sau inghesuiri dentare.

Frecvent, oamenii cu dinti sanatosi nu zambesc sau isi acopera zambetul cu palma. Cauza este simpla – culoarea galbuie sau maronie a dintilor, rezultata in urma administrarii unor preparate medicamentoase sau pozitia si forma dintilor este inestetica. In astfel de cazuri problema se poate rezolva prin aplicarea de fatete Lumineers – fatete de ceramica foarte subtiri, care se aplica peste coronitele dintilor placand partea vestibulara a dintilor.

In esenta, o fateta Lumineers este un Veneer, doar ca este mult mai subtire, nu mai gros decat o lentila de contact. Noile descoperiri ale cercetatorilor din L.A. permit utilizarea unui tip nou de ceramica in procesul tehnologic de fabricare al acestor fatete. Datorita proprietatilor superioare ale acestei ceramici este posibila crearea unei fatete foarte subtiri, de pana la 0,3 mm, avand un grad superior de duritate si rezistenta la uzura. Conform acestor cercetari un Lumineer are o durata de viata de pana la 20 de ani. Pretul acestui tip de fateta este relativ mare, insa daca impartim aceasta suma la anii de exploatare costurile devin acceptabile.

Fatetele Lumineers sunt produse doar in SUA, de catre brandul Cerinate, fabrica care de multi ani produce fatete dentare Lumineers, tot ei au introdus pe piata fatetele Lumineers 2 care dupa opinia noastra sunt cele mai bune. Aceasta mare noutate permite medicilor dentisti sa aplice direct pe dinti aceste fatete, fara a mai apela la slefuiri, anestezie – deci fara durere. Datorita acestui fapt, la necesitate, cand se inlatura luminirile smaltul este intreg, adica aplicarea luminirilor este reversibila.

Ca si orice alta metoda, aplicarea luminirilor are indicatiile si contraindicatiile sale.

Indicatii:

  • Eroziunile de smalt;
  • Defecte cuneiforme;
  • Atritia;
  • Mici fracturi coronare;
  • Discromii dentare;
  • Spatieri denatre;
  • Obturatii vechi.

Contraindicatii:

Luminirele sunt contraindicate in cazul in care pacientul sufera de paradontoza sau prezinta o carioactivitate crescuta cu prezenta unor multiple procese carioase. Pentru inceput este obligatoriu asanarea completa a cavitatii bucale, tratarea tuturor proceselor carioase, stabilizarea evolutiva a paradontozei si apoi se poate aplica Luminirul. Indicatiile pentru Luminir sunt reduse si nu se pot pune pe dinti puternic afectati, pe dintii bolnavi, nu se aplica la pacienti suferind de bruxism. Aplicarea Luminirelor in cadrul patologiilor ocluzale poate duce la reducerea atat a efectelor fizionomice obtinute, cat si la scurtarea duratei de viata a fatetelor respective.

Intregul proces este unul indelungat, deoarece lucrarea se executa doar de o singura companie din SUA. In prima sedinta se ia amprenta care se trimite la aceasta companie. In urmatoarea sedinta se face proba. La necesitate se adapteaza, se fac corectiile necesare si se discuta detaliile. In cazurile in care totul se potriveste si se accepta in totatlitate de catre pacient fixarea se poate face chiar in a doua sedinta. Toata procedura poate dura aproximativ o luna. Pretul minim al unei lucrari pe un dinte este aproximativ de 800$. Ceea ce se pretinde de a fi un Luminir mai eftin – cu siguranta este un fals grosolan.

Pentru a avea un zambet frumos, sunt necesare 12 fatete – 6 pentru maxilarul superior – 6 pentru cel inferior. Cu cati mai multi dinti tratati, cu atat de frumos v-a fi zambetul tau!

Call Now Button