Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Fatete Dentare Veneers

Privind cu invidie zambetele perfecte ale actorilor preferati, ne dorim cu totii acei dinti albi si perfect aliniati.

Secretul acestui zambet hollywoodian este foarte simplu – actorii si-au „placat” dintii. Metoda se numeste fatetare coronara (porcelain Veneer) a suprafetelor dentare care se executa in laborator aplicand tehnologii noi si materiale performante.

Aplicate pe dinti au un aspect deosebit de fizionomoc, luciu natural si vinirele sunt neomogene ca si culoare, lucru ce le face aproape identice de dintii naturali. Suprafata lor este neteda, impermiabila pentru coloranti.

Indicatii:

  • Fracturi coronare;
  • Defecte cuneiforme;
  • Discromii dentare;
  • Abraziunea patologica;
  • Defecte de forma;
  • Spatieri dentare;
  • Hipoplazii de smalt.

Contraindicatii:

Vinirele sunt total contraindicate in cazul in care pacientul sufera de paradontoza sau prezinta o carioactivitate crescuta cu prezenta unor multiple procese carioase. Pentru inceput este obligatoriu asanarea completa a cavitatii bucale, tratarea tuturor proceselor carioase, stabilizarea evolutiva a paradontozei si apoi se poate aplica vinirul. Indicatiile pentru vinire sunt reduse si nu se pot pune pe dinti puternic afectati, pe dintii bolnavi, nu se aplica la pacienti suferind de bruxism. Aplicarea vinirilor in cadrul patologiilor ocluzale poate duce la reducerea atat a efectelor fizionomice obtinute, cat si la scurtarea duratei de viata a fatetelor respective.

Vinirele se fabrica exclusiv in laborator, din acest motiv fabricarea lor dureaza aproximativ 7-8 zile din momentul ampretarii. In prima sedinta medicul stomatolog prepara minimal stratul superficial al smaltului si va amprenta dintii preparati. In urmatoarea sedinta medicul va verifica atent fatetele ceramice. Pentru micsorarea disconfortului estetic si a eventualelor senzatii neplacute provocate de alimentele dulci, reci, acre, pacientul va purta la cerere vinire provizorii. Este de mentionat faptul ca procedura prepararii stratului superficial de smalt nu deterioreaza smaltul natural al dintelui si nu reduce rezistenta tesuturilor dure dentare, dar poate creste sensibilitatea dentara. Daca se impune un termen scurt de asteptare, vinirele se pot executa cu ajutorul unui canner special conceput pentru acest scop. Acest scanner scaneaza suprafata preparata si in scurt timp vinirele sunt gata.

Fateta preparata se fixeaza pe suprafata dintelui cu un material special de fixare ce corespunde cromatic cu dintele pacientului. Suprafata dintelui se prelucreaza cu un gel care mareste adeziunea, iar pe fateta se aplica ciment. Apoi dintele se polimerizeaza cu lampa pentru cimentarea definitiva. Dupa fixare dintele se poliseaza.

Aceste fatete dentare confera dintelui un aspect extrem de natural si foarte sanatos. Acest lucru se datoreaza faptului ca ceramica dentara imita proprietatile stratului superior al dintelui – smaltul.

Pe fatetele din ceramica niciodata nu apar pete iar fatetele nu-si schimba deloc culoarea lor initiala. Ceramica este un material neted si impermeabil, este usor de curatat, de aceea pe suprafata acesteia placa dentara nu se formeaza.

Microprotezarea dintilor cu fatete este o adevarata creatie artistica, care necesita abilitati deosebite ale medicului stomatolog si bineinteles un dezvoltat simt artistic. Dupa restaurarea dintilor cu fatete zambetul Dvs. va fi acela la care ati visat probabil de mult timp. Si cel mai important, frumusetea zambetului Dvs. nu va fi dependent de consumul cafelei, ciocolatei, tigarilor, bauturilor carbogazoase sau vinului.

Call Now Button