Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Dotari si Echipamente

Centrul medical de estetica dentara si implantologie orala Stomatologie Voluntari foloseste echipamente stomatologice si materiale moderne, sterilizarea se realizeaza conform standardelor sticte impuse de Uniunea Europeana, asigurand astfel calitatea actului medical.

Piezosurgery:

PiezosurgeryEchipament medical de inalta performanta.

Tehnologia piezoelectrica este utilizata in urmatoarele tipuri de interventii medicale: extractii dentare atraumatice, elevarea sinusului maxilar, insertia implantelor dentare in oase maxilare inguste (bone splitting), augumentari osoase, in devierea traectului nervului alveolar inferior, tratamente parodontale.

Interventiile chirurgicale realizate cu acest aparat sunt minim invazive, confera siguranta actului operator, ofera pacientului un confort postoperator sporit fata de tehnicile clasice.

 


Lampi sterilizare ultraviolete:

Lampi sterilizare ultraviolete Lampile bactericide sunt utilizate pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor din incaperi cu incarcatura microbiana mare prin intermediul radiatiei ultraviolete. Aceastea sunt amplasate in fiecare cabinet si servesc la dezinfectarea aerului si a suprafetelor, prin intermediul radiatiei ultraviolete.

Cu ajutorul lor se mentine nivelul de puritate virusologica si bacteriologica in salile de operatii si tratamente.

Lampile emit raze ultraviolete la o lungime de unda λ= 253,7nm la care efectul germicid este maxim. Lampile bactericide sunt utilizate cu succes in unitatile sanitare, laboratoarele de microbiologie, laboratoarele de analize medicale, sali de operatie, sali de asteptare, industria farmaceutica, productia de medicamente.

 


Apex locator:

Apex locatorEchipament stomatologic modern, ultraperformant, folosit in tratamentul endodontic.

Acest echipament confera medicului siguranta unui tratament de canal corect efectuat pe toata lungimea radacinei dentare. In trecut masurarea lungimii unui canal radicular se realiza prin simtul tactil si masurarea lor pe radiografie, astazi apex locatorul este un instrument indispensabil in tratamentele de canal.

Acest echipament masoara cu acuratete lungimea canalului radicular indiferent de starea lui: uscat, umed, electorliti, cu sange sau ser fiziologic.

 


Thermafill – sistem de obturare al canalelor radiculare:

Thermafill - sistem de obturare al canalelor radiculareCanalele radiculare preparate sunt obturate cu un material inert din punct de vedere biologic si insolubil in fluidele tisulare – cel mai adesea gutaperca, un compus din cauciuc.

Conurile de gutaperca sunt alese in functie de dimensiunea fiecarui canal, pentru a se potrivi perfect. Prin tratament termic, gutaperca se topeste si se lipeste de peretii canalului, ocupand intreg spatiul.

Sistemul Thermafill este confectionat din otel inoxidabil, titan, sau suport de plastic, fiind inconjurat sau „imbracat” cu o gutaperca speciala pentru obturarea canalelor radiculare. Sistemul este considerat cel mai eficient dintre metodele moderne de obturare a canalelor radiculare.

 


Air-flow-prophy jet:

Air-flow-prophy jetEchipament ultramodern avand ca indicatii indepartarea depozitelor de tartru foarte fine, si a coloratiilor de pe dinti.

Dispozitivul utilizeaza apa, aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru indepartarea petelor, placii dentare si depozitele moi de pe suprafetele dintilor.

Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate. Deasemenea tratamentul asigura si un masaj gingival eficient, astfel stimuland circulatia de tip terminal. Procedura este lipsita de riscuri si nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dintilor.

 


Pentamix:

PentamixCel mai nou si mai performant echipament pentru malaxarea si dozarea automata a materialelor de amprenta Penta™ (Impregum™, Express™).

Permite amestecarea si dozarea omogena si precisa a materialului de amprenta. Aparatul este compatibil cu toata gama 3M ESPE Penta™ Impression Materials – de la materiale cu vascozitate ridicata pana la materiale Medium – Body. Fiecare material este amestecat si apoi distribuit uniform.

Amprenta din polieter Impregum™atinge cea mai mare acuratete si o calitate desavarsita facand posibila obtinerea unor lucrari protetice de deosebita finete.

 


Fiziodispenser:

FiziodispenserFiziodispenserul este un echpament stomatologic utilizat in interventiile de chirurgie orala, in special in implantologie. Acesta este un aparat cu ajutorul caruia chirurgul insera implanturile dentare intr-un timp scurt si cu o interventie minima asupra osului.

Clinica are in dotare unul dintre cele mai performante modele de fiziodispenser: modelul Implantmed al firmei W&H.
Aparatul prezinta microprocesor incorporat, care controleaza viteza si cuplul micromotorului, asfel ca acestea pot fi mentinute constante, sau pot fi schimbate atunci cand este necesar. Controlul electronic al parametrilor asigura precizia si siguranta manoperelor.

Precizia, acuratetea si fiabilitatea sunt factorii care garanteaza succesul de osteointegrare al implantelor.

 


ZOOM – Sistem de albire dentara:

Zoom LampSistemul de albire dentara Zoom creat de Philips este considerat numarul 1 pe piata sistemelor de albire profesionala din Statelor Unite ale Americii conform ADA (American Dental Association).

Intr-o singura sedinta de 45 de minute puteti obtine dinti cu 8-12 nuante mai albi.

Numeroasele studii clinice au aratat ca albirea dentara cu produse profesionale sub supervizarea medicului stomatolog este cat se poate de sigura, si mai mult de atat are un efect protector pentru dinti datorita continutului de saruri de fluor ce realizeaza concomitent cu albirea o remineralizare a smaltului dentar.

 


Camera intraorala:

Camera intraoralaCamera intraorala este un dispozitiv optic extrem de util in comunicarea medic-pacient, dearece permite pacientilor vizualizarea unor zone din cavitatea orala putin accesibile vederii directe. Astfel pacientii pot vedea imagini din diferite stadii ale tratamentului dentar, imagini ce pot fi stocate pe un suport electronic.

Acum puteti sta confortabil in fotoliul dentar si sa vizualizati pe monitor imaginea marita si in culori reale a dintilor si a gingiilor dumneavoastra. Imaginile surprinse sunt afisate pe monitor si va ajuta sa intelegeti mai bine care este starea de sanatate a intregii cavitati bucale, pentru a discuta impreuna cu medicul planul de tratament. De asemenea, puteti urmari progresele facute in timpul tratamentului. Este o procedura nedureroasa si care nu are efecte adverse.

 


Micromotor endodontic:

Micromotor endodonticMicromotorul endodontic este un dispozitiv medical utilizat in tratamentele de canal.

Utilizarea unui astfel de dispozitiv ajuta la realizarea unui tratament ergonomic, precis si mai rapid.

Instrumentele rotative speciale din aliaj Ni-Ti utilizate la acest aparat au un mare grad de flexibilitate si permit abordarea canalelor cu o curbura considerabila, pastrand in acelasi timp anatomia naturala a dintelui, si facilitand actiunea substantelor dezinfectante in canalul radicular.

In clinica noastra tratamentul endodontic este realizat cu piesa de mana ZX Dentaport, pentru rezultate excelente de tratament. Micromotorul cu viteza optima de lucru, combinat cu apexul locator sunt perfect adaptate pentru un tratament de canal extreme de precis, cu rezultate excelente.
 


Diga:

DigaDiga este o folie de cauciuc ce permite izolarea dintelui aflat in tratament si prezinta ca principal avantaj faptul ca impiedica saliva sa intre in contact cu dintele in lucru, conditie esentiala pentru un tratament corect si durabil.

Mai mult, veti fi protejat de eventualul gust neplacut al substantelor utilizate in timpul tramentelor dentare.

La ora actuala nu se concepe realizarea unui tratament de canal fara diga. Vizibilitatea este maxima, dintele este perfect izolat si uscat, iar pacientul nu simte niciun disconfort.
Diga este foarte simplu de aplicat si avem siguranta ca nu vor patrunde bacterii din saliva in interiorul dintelui.

 


VALO – Lampa fotopolimerizare:

Lampa fotopolimerizareLampa pentru fotopolimerizare este utilizata in timpul tratamentului cariilor, pentru polimerizarea obturatiilor (plombelor) de compozit.

Lampa utilizeaza principiul radiatiei luminoase pentru o solidificare a rasinei mult mai rapida si cu radiatii mult mai mici.

Functia de accelerare ce actioneaza asupra compozitului poate fi utilizata si pentru produsele de albire a dintilor.

Lampa este dotata cu 4 led-uri, acoperind un spectru extra-larg de lungime de unda: 395-480nm. Astfel se polimerizeaza complet toate tipurile de rasini compozite fotopolimerizabile, indiferent daca acestea contin fotoinitiatori clasici sau moderni. Rasinile compozite estetice, de tip smalt, contin fotoinitiatori moderni, care nu sunt fotopolimerizati de lampile conventionale!

 


Aparat de radiologie:

Aparat de radiologieAparat portabil de radiografii, modelul PORT-X II al firmei Genoray.

Iradierea cu raze X la acest tip de aparat este minima, iar aplicarea unui sort de protectie din plumb pentru pacient, face ca radiatia sa fie aproape zero. Se pot realiza atat radiografii cu film, cat si radiografii digitale, care se vizualizeaza pe monitorul LCD.

Nu este necesara deplasarea la un centru de radiologie, ceea ce sporeste rapiditatea rezolvarii problemelor dumneavoastra stomatologice.

 


Unituri dentare:

Unit DentarCentrul medical Medicus Dentes este dotat cu unituri dentare moderne modele ale firmei Siemens si Sirona.

Fibra optica permite vizualizarea optima a dintilor si a partilor moi.

Tabloul de control clar structurat, cu indicatori de intensitate pentru piese.

Monitorul LCD permite afisarea imaginilor surprinse de camera intraorala, dar si radiografiile digitale. Sistemul de filtre pentru aer si apa integrate in fotoliu asigura controlul infectiilor.

 


Microscop endodontic:

Microscop endodonticMicroscopul endodontic ofera medicului o imagine tridimensionala de inalta fidelitate a canalelor radiculare, necesara realizarii unui tratament endodontic de exceptie.

Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie.

Microscopul este deosebit de util in vizualizarea mult mai buna a complexitatii anatomiei dentare, in tratamentul dintilor cu acces dificil, la descoperirea canalelor ascunse, la indepartarea instrumentelor fracturate pe canal, in instrumentarea canalelor calcificate, lucruri care sunt foarte dificil de detectat prin metode traditionale de tratament.

 


Spectrofotometru:

SpectrofotometruSpectrofometrul este un aparat exceptional, care elimina vechile probleme date de diferentele de culoare dintre dintii naturali si cei artificiali. Intrucat dintii nu au o culoare uniforma, spectrofometrul reprezinta singura modalitate de a face dintii artificiali sa semene perfect cu cei naturali. Aparatul este foarte util si pentru obturatiile fizionomice din zona frontala. Spectofometrul poate sa verifice inclusiv corectitudinea culorii lucrariilor executate in laborator, iar daca aceastea nu corespund nuantelor dintilor naturali, sa ne indice modificarile ce trebuiesc facute.

Call Now Button