Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Coroana Metalo-Ceramica

Coroana Metalo-Ceramica

  • Coroana metal (Au, Pt) si ceramica – de la 1200 RON
  • Coroana metal (seminobil) si ceramica – de la 600 RON

Cat de bine nu am avea grija de dintii nostri, multi dintre noi, mai devreme sau mai tarziu se confrunta cu necesitatea de a acoperi un dinte cu o coronita. Dar ne bucura faptul ca vremea coroanelor dentare integral metalice, fie ele de culoare argintie sau aurie, este de mult apusa. Ele au fost inlocuite cu noile tehnologii de fabricare ale coroanelor metalo-ceramice. Coroanele dentare artificiale metalo-ceramice sunt utilizate cu mult succes pentru restabilirea formei si functiilor fizionomice si masticatorii.

O coroana metalo-ceramica este alcatuita din dou parti: scheletul metalic si stratul fizionomic de ceramica.

Scheletul metalic este o camasa metalica, foarte subtire 0,3-0,4 mm, care se aplica peste bontul protetic dentar. Este situat sub stratul de ceramica, conferindu-i acestuia rezistenta si suport. Este confectionat dintr-un aliaj metalic din Cr/Ni, dar pot fi si altele, care se folosesc doar in acest scop. Aceste aliaje sunt special concepute pentru a pute realiza o legatura chimica cu stratul de ceramica, intarind astfel legatura dintre metal si ceramica.

Stratul de ceramica acopera scheletul metalic pe toate suprafetele fiind singurul care ramane vizibil in cavitatea bucala. Grosimea stratului de ceramica este 1,5-2 mm in functie de zonele dintelui. Are o rezistenta foarte mare la uzura si forte masticatorii, si poseda o estetica deosebita. Exista o paleta foarte larga de culori de ceramica, avand marele avantaj ca se pot combina, dand dintelui artificial un aspect foarte apropiat de cel natural. Ceramica mai are si o transluciditate foarte apropiata de cea a smaltului denatar fiind singurul material fizionomic care are aceasta proprietate.

Avantajele coroanelor metalo-ceramice

  • Constructiile metalo-ceramice prezinta un aspect deosebit de estetic, deoarece culoarea si textura ceramicii este foarte apropiata de cea a smaltului natural.
  • Stabilitatea coloristica a acestor lucrari este excelenta in timp, iar posibilitatea de reproducere a culorilor dintilor este practic infinita.
  • Scheletul metalic confera coroanei o rezistenta deosebita si o buna ajustare pe bontul dentar, se obtine astfel o sigilare perfecta a spatiului dintre coroana si bont , fapt care previne ulterior aparitia bolilor inflamatorii. O coroana metalo-ceramica executata corespunzator nu produce modificari la nivelul gingiilor, tesuturile moi din jurul coroanei nu se coloreaza in albastru, si nu sangereaza.
  • Cu acest tip de coroane se pot face restaurari morfo-functionale ale dintilor afectati de leziuni carioase extinse, traumatisme, abraziune, anomalii de forma, volum sau culoare. Ele pot fi utilizate si in scop protetic: ca elemente de agregare a puntilor, imobilizarea dintilor parodontotici si echilibrare ocluzala.

Dintii din metalo-ceramica sunt foarte frumosi, ei arata la fel ca si dintii naturali, iar functional nu se deosebesc cu nimic de ei, functia masticatorie desfasurandu-se deosebit de eficient . In plus, pe ceramica depunerile de placa bacteriana sunt mult reduse. Respectand indicatiile de realizare si utilizare, coroanele metalo-ceramice pot avea o durata de viata foarte lunga. Trebuie de retinut faptul ca ele nu sunt destinate sa dureze pentru o eternitate, dar daca sunteti dispus sa va dedicati 5 minute pe zi pentru curatarea dintilor, coroana ar trebui sa reziste aproximativ 10 ani, sau chiar mai mult.

Call Now Button