Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Coroana de Zirconiu

Coroana de Zirconiu

  • Coroana ceramica pe suport de Zirconiu (metoda CAD-CAM) – de la 800 RON
  • RCR Zirconiu – de la 220 RON

Pana de curand coroanele dentare artificiale confectionate din portelan pe suport metalic, erau alegerea maxim acceptata de pacienti si medicii dentisti. In timp, cerintele estetice ale pacientilor s-au schimbat, dar nici evolutia tehnologiei nu a ocolit medicina dentara, astfel ca ultima noutate in materie de restaurari estetice dentare o reprezinta dioxidul de zirconiu (mai exact Dioxid de Zirconiu Tetragonal, stabilizat partial cu Yttriu), folosit ca suport pentru lucrarile protetice ceramice. Dupa cimentarea acestor restaurari in cavitatea bucala, chiar si medicii dentisti cu multa experienta intampina dificultati in a le deosebi de dintii naturali.

Lipsa scheletului de metal din coroanele de ceramica pe suport de zirconiu influenteaza semnificativ proprietatile acestor coronite. De exemplu, acesti dinti prezinta un aspect mult mai estetic, ei sunt practic imposibil de distins de un dinte natural, pentru ca au un coeficient de refractie al luminii foarte apropiat. Coroana pe zirconiu este translucida, lumina trecand prin coroana intocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cea mai recomandata varianta de protezare din punct de vedere estetic.

Tendinta in clinicile de medicina dentara, este de inlocuire a coaroanelor clasice, metalo-ceramice, cu coroane de ceramica pe suport de zirconiu.

Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt realizate prin frezare computerizata (procedeu numit CAD-CAM) si sunt extraordinare din punct de vedere estetic, dar si o precizie maxima, din punctul de vedere al adaptarii la bontul protetic dentar. Coroanele din ceramica pe zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, astfel acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul lucrarilor dentare cu multiple elemente. Nu exista pacienti alergici la acest material, coroana pe suport de zirconiu prezinta o biocompatibilitate maxima si este bioinerta.

Principala indicatie pentru coroanele ceramice pe suport de zirconiu o constituie restaurarea dintilor anteriori. Pentru restaurarea dintilor posteriori, unde exista forte masticatorii insemnate, este necesar sprijinul pe mai multi dinti stalpi. Rigiditatea exceptionala a zirconiului permite realizarea unor restaurari destul de mari, cu rezistenta mecanica mult imbunatatita.

Lucrarile sunt realizate in conditii de laborator, folosind cele mai noi echipamente si tehnologii din domeniu. Procedeul tehnic de realizare a coroanelor ceramice pe suport de zirconiu incepe prin frezarea computerizata a unui bloc solid de zirconiu. Apoi pe acest schelet tehnicianul dentar va adauga succesiv straturi de ceramica, care si ele vor fi arse. Punctul de topire foarte inalt al zirconiului ii asigura stabilitatea in timpul arderii staturilor succesive de ceramica.

In protezarea estetica prin coroane ceramice pe suport de zirconiu, exista anumite nuante. Datorita transparentei constituie o contraindicatie aplicarea lor pe pivoti de metal, sau reconstituiri corono-radiculare metalice. Prin urmare, pentru a atinge potentialul maxim estetic, se folosesc pivoti din fibra de sticla sau chiar pivoti fabricati si ei din zirconiu, precum si materiale fotopolimerizabile transparente. In cazul dintilor vitali, aceste dificultati nu se regasesc.

Call Now Button