Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Consultul Periodic

Consultul Periodic

Obiectivul primordial in mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor este prevenirea imbolnavirii lor. Asa cum se spune, este mult mai usor sa previi o boala decat sa o vindeci. Una dintre masurile preventive obligatorii o constituie consultul unui medic dentist de cel putin doua ori pe an.

Cercetatorii au descoperit ca perioada de sase luni – este timpul in care o boala se poate manifesta, dar inca nu produce fenomene distructive. Sa tratezi o afectiune aflata intr-un stadiu incipient de evolutie este intotdeauna mai usor decat a trata o boala evoluata, insotita de numeroase complicatii.

Cauza multor boli ale dintilor este placa bacteriana dentara. Acesta acopera suprafata coronara a dintelui, patrunde sub gingie si in cele din urma formeaza tartrul. Placa bacteriana dentara este habitatul perfect pentru proliferarea bacteriilor cauzatoare de variate patologii dento-parodontale, care prin toxinele lor au capacitatea de de a distruge smaltul dintilor, si tot odata aceste bacterii sunt agentii responsabili de diverse boli inflamatorii in cavitatea bucala. Prin urmare, este esential sa ducem o lupta continua cu formarea placii bacteriene.

Cliseul – “Periati-va pe dinti de doua ori pe zi,” este foarte bine intentionat. Dar, din pacate, in conditii casnice, nu este posibila eliminarea totala a tartrului si a blacii bacteriene. Tocmai din aceasta cauza , este nevoie de o curatare profesionala a dintilor executata la cabinet de un medic dentist.

La consultul stomatologic de rutina medicul dentist va inspecta dintii in vederea descoperirii cariilor dentare, inca chiar din faza initiala de demineralizare a smaltului, parodontita, malocluzii. Cu ajutorul tehnicilor moderne, se poate chiar afla viteza de formarea a placii bacteriene la fiecare pacient in parte. Pe baza acestor constatari, medicul dentist recomanda masurii adecvate de igiena orala, si se va institui un regim alimentar. Iar conform rezultatelor examinarii, medicul prescrie un plan de tratament.

Afectiuni dentare descoperite intr-un stadiu timpuriu sunt tratate fara a face apel la interventii chirurgicale, doar prin metode terapeutice, foarte rapid si fara durere. Nu pierde-ti timpul pretios, nu va expune-ti dintii la pericol, atunci ei va vor insoti o lunga perioada de timp.

In centrele moderne de medicina dentara, curatirea mecanica profesionala a dintilor, este precedata de manopere ultrasonice, dupa care medicul va polisa dintii dumneavoastra pana la un luciu perlat. In plus, pe langa curatirea profesionala, pentru rezultate estetice maxime, medicul va poate sugera si o procedura de albire a dintilor cu produse profesionale dedicate acestui scop. Procedeul de albire dentara, poate deschide culoarea naturala a dintilor chiar pana la opt nuante.

Masurile profilactice nu se termina aici. Medicul va intari smaltul dintilor dumneavoastra prin aplicarea de geluri si lacuri care contin cantitati mari de fluor si saruri de calciu. Mineralele sunt treptat absorbite de dinte, satureaza smaltul dintilor, protejand-ul astfel de carii.

Este deosebit de important efectuarea controalelor dentare periodice profilactice la copii. Pe langa faptul ca aceste masuri profilactice, intercepteaza afectiunile dentare intr-un stadiu timpuriu, ele formeaza la copil deprinderea de a avea grija de dintii lor, si sunt obisnuiti sa nu le fie frica de dentist. Foarte efecienta in combaterea cariilor dentare la copii, este procedura de sigilare a santurilor si fosetelor la molarii de sase si de doisprezece ani. Sigilarea santurilor si fosetelor ocluzale este important sa se realizeze la copiii cu varste cuprinse intre 6 – 9 ani si 11 -14 ani, perioada in care erup molarii de 6 ani, premolarii si molarii de 12 ani, avand in vedere ca receptivitatea la carie a dintilor permanenti este maxima in primele 24 luni de la eruptie.

Daca copilul dumneavoastra va veni in mod regulat la stomatolog atunci cand el nu prezinta nici o simptomatologie dureroasa, si nu necesita tratamente laborioase, atunci el nu va asocia vizita la dentist cu durerea. In caz contrar, va veti lovi de vechea poveste ca atunci cand copilul dumneavoastra va fi asezat in scaunul stomatologic, el va refuza sa deschida gura, iar tratamentul nu va avea loc.

Call Now Button