Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

All Posts in Category: Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala

Anestezia Loco-Regionala

Anestezia Loco-Regionala

Anestezia loco-regionala in stomatologie are ca scop abolirea tranzitorie a sensibilitatii unei parti din regiunea oro-maxilo-faciala pentru o interventie chirurgicala, un examen sau un tratament.

Anestezia locoregionala consta in injectarea de anestezice locale in vecinatatea unui nerv, cu scopul de a insensibiliza o regiune data a extremitatii cefalice.

In cabinetul de medicina dentara se parcurg obligatoriu urmatorii pasi:

Avantajele anesteziei loco-regionale

Actiunea anestezicului este limitata la structurile pe care se intervine, fara a influenta teritorii prea intinse si fara risc

Citeste continuarea
Bacterii Implicate in Patologia Abcesului Dento-alveolar

Bacterii Implicate in Patologia Abcesului Dento-alveolar

Abcesul dento-alveolar (abces apical, periapical sau dentoalveolar) – reprezinta o acumulare de puroi (celule inflamatorii) la nivelul apexului unui dinte (cel mai frecvent secundar unei carii sau dupa traumatiseme dentare).

Sunt manifestari frecvente ale infectiilor orale acute si trebuie considerate urgente stomatologice. Aspectele clinice variaza functie de severitatea inflamatiei si pozitia dintelui afectat, dar durerea si tumefactia regiunii periapicale sunt semne constante. Uneori, febra poate fi prezenta.

Cauze

Bacteriile izolate din abcesele dento-alveolare fac parte, in marea lor

Citeste continuarea
Complicatiile Cauzate de Eruptia Molarului de Minte

Complicatiile Cauzate de Eruptia Molarului de Minte

Complicatiile cauzate de eruptia molarului de minte sunt multiple si pot fi afectate tesuturile invecinate (locale) sau chiar regionale. Una dintre primele complicatii care apare este caria dentara. Aceasta apare ca urmare a deficitului de igienizare a molarului de minte. In majoritatea cazurilor apare si un proces carios la molarul vecin. Din punctul de vedere al medicului dentist, este dificil de tratat o carie la acest nivel din cauza imposibilitatii realizarii accesului cu instrumentele uzuale. Astfel, apare durerea si nu

Citeste continuarea
Call Now Button