Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Bracketi Ceramici

Bracketi Ceramici

Instituirea unui tratament ortodontic pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare la adolescent si adultul tanar, de multe ori este deosebit de dificila, din cauza vizibiltatii crescute ale sistemelor care utilizeaza bracketi metalici. Pentru foarte multe persoane, aspectul estetic are o importanta deosebita, avand implicatii asupra stilului de viata.

In astfel de situatii, medicii ortodonti vin in intampinarea rezolvarii problemelor Dvs., facand apel la bracketii ceramici, care sunt total invizibili dupa ce sunt aplicati pe dinti! Acest sistem este destinat celor care cauta discretie si nu vor sa atraga privirile celor din jur atunci cand vorbesc sau cand zambesc. Arcurile din otel sau din Nichel-Titan pot fi si ele nuantate astfel incat sa para albe, imitand culoarea dintilor. Bracketii din ceramica sunt la fel de eficienti ca cei metalici, putand rezolva absolut nedureros diverse deficiente ale ocluziei. Dar au marele avantaj ca sunt fie transparenti fie au o culoare similara cu cea a smaltului dentar.

Exista cateva companii care produc bracketi de ceramica de foarte buna calitate. Bracketul Clarity de la firma 3MUnitek s-a dovedit bracketul de ceramica de cea mai buna calitate. Nu trebuie ignorate nici aparatele de ceramica de la firma Ormco denumite ICE sau bracketul Mystique de la firma GAC.

Ceramica este un bio-material ideal pentru utilizarea in stomatologie! Este un material foarte rezistent, inert din punct de vedere chimic si are caracteristici optice similare cu smaltul dintilor. Ceramica este pe larg utilizata in protetica dentara pentru confectiionarea puntilor dentare, coronitelor, incrustatiilor, fatetelor fizionomice. Bracketii din caramica se prezinta sub diferite forme, fiind alcatuiti din oxizi de aluminiu mono sau policristalini, cu grade diferite de translucenta, aproape imperceptibile pentru ochiul uman. Bracketii din ceramica policristalina sunt de culoarea smaltul, sunt furnizati de producator in seturi de culori diferite, astfel se poate alege o nuanta cat mai apropiata de smaltul pacientului. Bracketii din ceramica monocristalina sunt transparenti. Ei sunt cel mai putin vizibili dupa colare.

Desi sunt mai estetici decat bracketii din metal, bracketii ceramici reprezinta o solutie de compromis, realizata pentru aspectul estetic pe perioada desfasurarii tratamentului ortodontic. Chiar daca sunt mai scumpi decat cei metalici avantajele estetice superioare fac ca acest tip de aparat sa fie din ce in ce mai des solicitat de catre pacienti, raportul calitate-pret fiind in totalitate justificat.

Fie ca este vorba de redresari minimal ortodontice, de tratamente preprotetice sau de tratamente ortodontice majore bracketii din ceramica ofera posibilitatea pacientilor de a imbina eficienta cu estetica. Bracketii se aplica si se indeparteaza cu usurinta de catre medicul ortodont, pe fata vestibulara a dintilor, designul lor specific – forma lor rotunjita si suprafata foarte neteda nu lezeaza mucoaza buzelor si a obrajilor, asigurand astfel confortul functional al pacientului (in vorbire si masticatie). Bracketii nu se pateaza, insa ligaturile elastice din jurul lor, da. Acestea se inlocuiesc la fiecare control periodic, de catre medicul ortodont, la 4-6 saptamani, arcul metalic se ajusteaza si el. Pentru evitarea colorarii ligaturilor elastice este recomandat limitarea consumului de cafea, ceai negru, vin rosu, ciocolata, cola, mustar, curry.

Costul unui aparat ortodontic ceramic la Medicus Dentes este cuprins intre 800€ si 1200€. In pret sunt incluse: aparatul in sine, colarea bracketiilor, arcurile initiale, trusa de igienizare. Costurile de tratament pe parcursul terapiei ortodontice sunt de aproximativ 200 €.

Call Now Button