Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Albirea Dintilor

Albirea Dintilor

  • Albire Air-Flow, Prophy-Jet (o arcada) – de la 150 RON
  • Albire lampa UW – de la 900 RON
  • Fatetare dentara compozit – de la 300 RON

In lumea moderna zambetul sclipitor este o garantie a succesului personal. Procedeul de albire dentara are ca scop deschiderea la culoare a nuantei smaltului dentar, astfel dintii devin mult mai albi. Preparatele folosite la ora actuala sunt pe baza de peroxid de hidrogen, peroxid de carbamida sau perborat de sodiu. Studii recente au scos la iveala ca peroxidul de carbamida este mult mai putin agresiv fata de smaltul dentar.

Cauzele discromiilor dentare

Probabil ca multi se intreaba care sunt cauzele aparitiei a discromiilor dentare. Prima si cea mai frecventa cauza este consumul alimentelor puternic colorate, tabagismul si consumul regulat al bauturilor carbogazoase. Astfel pigmentii din sursele enumerate, patrund adanc in smalt, iar in timp nivelul lor creste. Printre cauzele modificarilor cromatice ale smaltului se mai enumara: devitalizarea dintilor, traumatismele dentoparodontale, obturatii de canal.

Tipuri de albire

Exista doua procedee de albire dentara, albirea la domiciliu si albirea dentara in cabinetul stomatologic.

Albirea dentara la domiciliu necesita mai mult timp pana la aparitia rezultatelor, deoarece functioneaza treptat, in comparatie cu albirea profesionala, care are rezultate imediate. Metoda albirii dentare la domiciliu consta in realizarea unor gutiere individuale, in laboratorul de tehnica dentara, urmata de administrarea unui chit de albire care contine o substanta sub forma de gel, acest gel va fi introdus in gutiere. Ingredientul activ este peroxidul de carbamida, in concentratie de 15%.

Albirea dentara la cabinetul stomatologic se petrece sub atenta supraveghere a medicului. Dupa un periaj dentar cu paste speciale si aplicarea unor substante pentru protectia gingiilor se aplica doar pe fata vestibulara a dintilor gelul de albire. Ulterior gelul este expus unui accelerator de albire. Procedeul dureaza aproximativ 1 ora, iar rezultatele sunt de opt ori mai bune decat procedeul albirei la domiciliu. Astfel metoda este: mult mai rapida, se pot obtine rezultate mai bune, albirea este mai de durata.

Albirea endodontica – consta in aplicarea gelului de albire in camera pulpara sau canalul radicular, metoda este folosita doar pe dintii devitali, pot fi necesare mai multe sedinte pana la atingerea rezultatului dorit.

Albirea dentara ZOOM

Pana a aplica orice fel de albire este necesara o pregatire prealabila a cavitatii bucale. Este obligatoriu de tratat toti dintii, apoi de efectuat o igienizare profesionala.

Albirea ZOOM poate sa-si mentina efectul pana la 5 ani, si se deosebeste de alte metode de albire dentara printr-o actiune mai protectoare fata de smaltul dentar, plus ca este spectaculoasa – albeste in timp scurt chiar si 8-12 nuante. Peroxidul de carbamida, care sta la baza gelului utilizat, in comparatie cu peroxidul de hidrogen nu ataca smaltul dentar. Toata procedura dureaza aproximativ 45 de minute, si este foarte comoda pentru pacient.

Gelul de albire se aplica pe suprafata vestibulara si se activeaza cu lampa ZOOM. Gingiile si buzele sunt protejate prin aplicarea unei bariere speciale de protectie, care se inlatura doar la terminarea sedintei de albire. Procedura se imparte in cateva etape de cate 15 minute. O astfel de abordare permite o albire mai pronuntata, deoarece dupa 10 minute gelul aflat in contact intim cu smaltul dentar incepe sa-i piarda din proprietati, iar reinnoirea lui periodica creste eficienta tratamentului.

Tratamentele de albire dentara sunt considerate a fi proceduri sigure, atunci cand sunt efectuate corect, de catre medici. Mentinerea nuantei albe a dintilor necesita un efort special si din partea pacientului: evitarea alimentelor si bauturilor colorate, o igiena orala impecabila si prezentarea la controale stomatologice regulate.

Call Now Button