Centru medical de estetica dentara si implantologie orala

Deschis : de Luni pana Vineri - 8.00 - 21.00
  Contact : 0722 305 323

Air Flow

Air Flow

Dupa cum bine stim cu totii, sursa multor afectiuni dentare este placa bacteriana dentara. Suntem atat de obisnuiti cu aceste depuneri dentare moi si subtiri, practic invizibile la o simpla inspectie, incat nu vedem in ea niciun pericol.

Totusi, placa bacteriana in structura sa contine aproximativ treizeci de procente de bacterii patogene, inclusiv stafilococi si streptococi. Bacteriile patogene prospera in conditiile favorabile oferite de cavitatea bucala: umiditate ridicata si temperaturi confortabile, aportul constant de substante hranitoare.

Pentru pastrarea sanatatii dentare, in aceasta situatie, medicii dentisti apeleaza la mijloace prefesionale de curatare a dintilor, in special – indepartarea placii bacteriene prin procedeul Air-Flow.

Acest procedeu, foarte modern, proiecteaza pe dinti un jet de particule extrem de fine de bicarbonat de sodiu si apa, asigurand o curatare eficienta chiar si in cele mai greu accesibile zone (zonele interdentare si subgingivale – zone inaccesibile periajului manual), dand si o senzatie de prospetime a cavitatii bucale. In timpul acestei proceduri de igienizare profesionala a dintilor, sunt indepartate in detaliu placa bacteriana, si cel mai important se obtine indepartarea coloratiilor extrinseci (pete cauzate de consumul alimentelor colorate, tutun, cafea, ceai, vin rosu, bacterii cromogene etc.), albind astfel dintii cu 2-3 nuante, din aceasta cauza acest procedeu este numit si albire Air-Flow.

Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate. Este, de asemenea, foarte util pentru curatarea eficienta a lucrarilor fixe, implantelor dentare in cadrul sedintelor de igienizare periodica.

Tratamentul mai este indicat si pentru curatarea santurilor si fosetelor suprafetelor ocluzale inainte de a se realiza sigilarea dintilor permanenti, pentru curatarea smaltului dentar inainte de colarea bracket-urilor aparatelor dentare fixe, dar si in timpul desfasurarii tratamentului ortodontic. Mai mult decat atat, procedeul indeparteaza foarte eficient coloratiile prezente interdentar, lucru care nu poate fi realizat nici cu ultrasunetele si nici cu periutele si pasta abraziva. La finalul detartrajului cu ultrasunete, se foloseste Air-Flow-ul in scopul lustruirii finale, iar curatarea bonturilor protetice inaintea cimentarii de durata este o alta indicatie.

Procedurile sunt lipsite de riscuri, nedureroase si fara efecte negative asupra gingiilor sau a smaltului dintilor dumneavoastra, iar blandul masajul gingival intensifica circulatia de tip terminal. Aceasta tehnica de igienizare este indicat sa se realizeze la un interval de cel putin 3 luni. S-a observant ca la 98% dintre cazuri, care si-au realizat un tratament profilactic Air-Flow, sangerarile gingivale au disparut si culoarea gingiei a revenit la normal. Cu siguranta la sfarsitul tratamentului Air-Flow va veti bucura de o senzatie de prospetime si o respiratie placuta.

Aspectul dintilor si gingiilor dupa sedinta de igienizare Air Flow

Inainte si Dupa Sedinta de Albire Air Flow

Call Now Button